Íriszdiagnosztika

(más néven iridológia–a szivárványhártya (latinul „iris”) és az ínhártya felületén látható színek, minták és a szem egyéb jellegzetességei alapján információkat lehet szerezni a páciens általános egészségi állapotáról, valamint az egyes betegségekre való hajlamairó

Minden történés, ami lezajlik a szervezetben, az megjelenik a szemben is! Mégpedig egy meghatározott szerv panasza egy meghatározott helyen és természetesen jellegzetes módon mutatkozik meg.

A vizsgálat során fotót készítünk a szemről és az íriszben található jelek kiértékelésre kerülnek.

Az íriszdiagnosztika nem nevez meg konkrét betegségeket, inkább a szervek, szövetek állapotát jelzi, ahhoz kapcsolódó problémákra utal. Az íriszben jelenlévő számtalan jelzés miatt viszonylag alapos vizsgálatra van szükség. Ezt a célt szolgálja a szemről készített fotó, és a szem nagyítóval és/vagy réslámpával történő vizsgálata is.

Az írisz képe természetesen változik az évek során, az állapot jobbulása és rosszabbodása egyaránt lekövethető, így megfelelő képet nyújt az egyén gyógyulási képességéről és a szervezet terápiára adott válaszáról, a terápia hatékonyságáról.

Az írisz is egy mikro terület, amelyben megjelennek az egyes szervek vetületei, leképeződései. Közismert és alkalmazott tény, hogy az egyes szervek vetülete megjelenik a szervezet bizonyos területein, mint például a talpon, a tenyéren, a nyelven, a fülön, de a szem szivárványhártyáján is. Ha ezeknek a területeknek a vizsgálatát párhuzamosan végezzük, akkor jelentős pontossággal megismerhetjük a szervezet állapotát, energiaszintjét, gyengeségeit, hajlamait és erősségeit is.

Az íriszvizsgálat szinte minden korosztálynak ajánlott és már igen fiatal kortól kezdve megbízható információt nyújt, az egészség, az öröklött hajlamok, valamint a szervi gyengeségek feltérképezésében és a szervezetet érintő folyamatok (pl.: gyulladás, allergia, immungyengeség, autoimmuntás, degeneratív elváltozás) tekintetében.

A vizsgálat a szervezetre nem ártalmas, nem megterhelő, így bármilyen állapotban (normál vagy legyengült, kimerült stb.) bármikor elvégezhető. Nagyon kevés esetben nem végezhető csak el, mint például a szem durva sérüléseinél, erős kötőhártya-gyulladás esetén, vagy egyes szemműtétek után közvetlenül stb.

 

  

 

AKUPUNKTÚRA

(Az akupunktúra képes megszüntetni az energiaeloszlás zavarát, és az energiát a megfelelő helyre terelni. Ezzel tulajdonképpen segíti a szervezetet saját működésének helyreállításában.Az akupunktúra reflexterápia, ami annyit jelent, hogy a testnek a meridiánokon elhelyezkedő meghatározott pontjain beszúrt tűkkel a pontokhoz tartozó szervekre, vagy akár szervrendszerekre lehet hatni.

A csi szó jelentése: Energia, levegő, légzés, fuvallat. A hagyományos kínai felfogásban mindenfajta energiát a csi szó jelöl. A világegyetemet a csi, a mindent betöltő eneriga, a ,,kozmikus lélegzet’’ hatja át.

Mivel az ember az univerzum része, azzal elválaszthatatlan egységet alkot, az emberi test működése és egészségi állapota az energiák egyensúlyának, normális áramlásának a függvénye.

–  TEST AKUPUNKTÚRA

Az akupunktúra egy speciális fajtája, amelynek célja a test energiablokkjainak oldása, a szervezet öngyógyító képességeinek katalizálása. A Tung-féle szúrástechnika ősi módszer, amelyet már Kínában is kevesen ismernek, hazánkban pedig egyáltalán nem terjedt még el.
Elsősorban krónikus betegségek gyógyítására, nagymértékű, nem természetes elhízás okozta fogyás elősegítésére alkalmazzuk, és minden esetben mélynyirok kezelésekkel kombináljuk a maximális hatás elérése érdekében.

A test aktuális állapotának, az esetleges betegségnek megfelelően állapítja meg az akupunktúrás kezelések számát. Ez lehet 5, 10, 20, 30 vagy súlyosabb esetben akár 40 alkalom.

Ezt követően a páciens is sokat tehet gyógyulása érdekében, hiszen minél több alkalommal szakít időt a kezelésre, annál intenzívebb lesz az akupunktúra hatása.

Eredményes kúraszerűen –1O vagy 15 alkalom minden nap.

Kezelési, megelőzési kurzusok jó, ha megismételjük tavasszal és ősszel. De évente egyszer is nagyon jó.!

Az akupunktúrás tűk hatóideje 25-  30 perc (ennyi időt töltesz az ágyon fekve), ehhez jön még a felkészülés.

A kezelések alatt meditálhatsz (meditációs CD tettem hallgatni), lazulhatsz,  vagy ehhez nyújt segítséget a kellemes, lágy háttérzene a kezelőben.

Amíg 1-2 alkalom/ hét az állapot fenntartására szolgálhat, heti 3-4 kezeléssel már sokat tehetünk egészségünkért. Érdemes tehát időt szánni rá,és kúraszerűen végig csinálni az adott kezelés sorozatot.

Bár az akupunktúrás kezelések során tűket használunk, az eljárás maga fájdalommentes.

A megfelelő pontok stimulálása hajszálvékony tűkkel történik, amelyeket a bőr felső rétegébe szúrunk. A páciens mindössze enyhe feszítést érezhet egy-egy pontnál, ám ez néhány perc alatt elmúlik, sőt legtöbben a 30 perces hatóidő alatt kellemes, meditatív állapotba kerülnek, nem ritkán álomba is merülnek.

A KEZELÉSEK UTÁN

Ahogy említettük a kezelés a test meridián pontjai mentén történik, ez pozitív hatással van a központi idegrendszerünkre, így nem csoda, hogy a legtöbben a kezelések után kiegyensúlyozottabbnak, boldogabbnak érzik magukat, és könnyebben birkóznak meg a mindennapi stressz helyzetekkel.

Az akupunktúrás kezeléssorozatot minden esetben állapotfelmérés előzi meg ( Íriszdiagnosztika ), így biztos lehet benne, hogy az Ön állapotának, problémájának megfelelő mennyiségű kezelést ajánljuk.

 

– FÜLAKUPUNKTÚRA – AURIKULOTERÁPIA .  Napjainkban egy rendkívül hatékony módszerként tekinthetünk a fülakupunktúrára .

160-170 féle konkrét egészségügyi problémára lett kidolgozva protokoll, vagyis pontkombináció.   — !!! —  Ezt a módszert alkalmazzák  Teljesen független kezelési módszerként. Az aurikuloterápia a fülkagyló meghatározott pontjain keresztül történő kezelést jelent.
A szervezetünk mikrorendszerei közé tartozik a fül, amelynek kezelésén keresztül az egész szervezet működésére hatni tudunk. A hatásmechanizmusa arra épül, hogy a fülkagyló és a belső szervek között szoros kapcsolat van. A fül öt pontjának kezelése során, az akupunktúra hatására csökken az idegrendszer kiegyensúlyozatlansága.  A fülakupunktúrás addiktológia  a fül meghatározott pontjait kezeli.  A beavatkozás célja a szenvedélybetegek leszoktatása ( dohányzás-, alkohol-, ételfüggőség, gyógyszerfüggőség, stb.), méregtelenítés, feszültségoldás (stresszoldás). Hasznos kiegészítő módszer még álmatlanság, gyógyszermérgezés és elvonási tünetek esetén. A kezelendő célcsoport igen széles: az alkohol – és dohányzásról leszoktatás széles tömegeket érint, nem beszélve a feszültségoldásról/stresszoldásról.

A fülakupunktúra hatékonyságát növeli a testakupunktúrával való együttes kezelés.

Az akupunktúra terápia javallatai:

ragályos betegségek

az emésztőrendszer betegségei

légzőszervi betegségek

szív és keringési rendellenességek

vérképzőszervek zavarai

urogenitális rendellenességek

mozgásszervrendszer zavarai

neurológiai és pszichiátriai betegségek

sebészeti rendellenességek

nőgyógyászati megbetegedések

szembetegségek

nyak, orr és fül betegségei

bőrbetegségek

egyéb egészségügyi zavarok

   

 

Masszázs

A masszázs jótékony hatásai:
* csökken a vérnyomás
* lassul a szívfrekvencia
* javul a vér-, és nyirokkeringés
* lassul és mélyül a légzés
* enyhíti az izomban lévő feszültséget
* nyugtatja az idegrendszert
* elősegíti a jó közérzetet
* oldja a stresszt
* elősegíti a nyugodt alvást

+ frissítésre, fogyasztásra,…STB…

A masszázs célja, hogy egyensúlyt teremtsen a test, a lélek és a szellem között. Megszabadít olyan negatív érzésektől: félelmektől, aggodalmaktól, stb, amelyek akadályozzák a belső harmónia és egyensúly kialakulását.

 

Köpölyözés

–(A köpölyözés, a reflex zónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A gyakorlat során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen.) A köpölyözés vagy más néven pohárvetés egy ősi gyógymód, melynek során vákuumozással méregtelenítik a szervezetet. A köpöly nem más, mint egy harang alakú búra vagy üvegcsésze. A régi időkben az állatok felmelegített szarvát vagy bambusznádat használtak köpölyként, később pedig az ún. tüzes csészét. 1945-ig hazánkban is igen elterjedt volt, és a hagyományos orvosi gyakorlatban is előszeretettel alkalmazták.

A köpölyök hatására a test távolabbi pontjaiból a kezelés területére áramlik a vér, ezáltal a köpöly alatt a bőr kimagaslik és a vérbőség hatására élénkpiros lesz. Az erős szívóhatás miatt a keringési, immunrendszer, méregtelenítés, folyamatok felgyorsulnak, az erekbe friss vér és több oxigén áramlik – ezáltal beindul a méregtelenítés: a kötőszövetek megtisztulnak a felhalmozódott salakanyagoktól, amik a vesén keresztül távoznak. E módszert leggyakrabban a narancsbőr eltüntetésére és helyi fogyasztásra használják, de igen hatásos izomfájdalmakra, az izomláz, a megfázás, az allergia, az asztma, a tüdőgyulladás tüneteinek enyhítésére, valamint különböző anyagcsere-rendellenességekre, sőt: a menstruációs görcsöket is kiválóan oldja. És ha ez még nem lenne elég, alkalmazható a kullancs- vagy méhcsípésekből visszamaradt mérgek eltávolítására is. A váltakozó erősségű szívóhatás feszessé teszi a kötőszöveteket, széttöri a zsírsejteket, amelyek a méreganyagokkal együtt távoznak a szervezetből – így a fogyás nem kilókban, hanem centiméterekben mérhető.

 

  

 

EFT   módszer

Az Érzelmi Felszabadítás Technikája    ( vagy más neve—  Meridian Energia Módszer ) — Az ener­gia­blo­ká­do­kat meg­ha­tá­ro­zott me­ri­di­án­pon­tok sze­líd ko­pog­ta­tá­sá­val old­ják fel. Az EFT a szervezet energia rendszerével, az akupresszúrás pontokkal dolgozik. Gyöngéden kopogtatjuk ezeket a pontokat, miközben a probléma lényegére koncentrálunk. Mivel az energia rendszer, a meridián pontok mindenkinél léteznek, és a kopogtatásra reagálnak, az EFT-vel mindenkire tudunk hatni. Azokra is, akik nem hisznek benne. A kopogtatás úgy történik, hogy bizonyos szavakat, mondatokat mondunk, amit ismételni kell és eközben kopogtatjuk a meridián pontokat. A pontok a fejen, a kézen és a törzsön vannak. A kopogtatás egyáltalán nem fájdalmas, inkább kellemes. A kopogtatásnak az a hatása, hogy az adott problémával kapcsolatos rossz érzések fokozatosan csökkennek, majd elmúlnak. A kopogtatást addig folytatjuk, amíg a rossz érzések és a testi tünetek teljesen el nem múlnak. Egy alkalom nem elég, általában 6-8 kezelésre mindig szükség van, az az ideális, ha heti egyszer tudunk találkozni.       Előfordulhat, hogy a kezelés utáni 2-3 napban rosszabbul érzi magát, mert az energia rendszere felbolydult. Ez nem azt jelenti, hogy az EFT nem működik, éppen ellenkezőleg, annak a jele, hogy a módszer működik. Általában 3 napon belül rendbe jön a szervezete és sokkal jobban fogja érezni magát.  Az ÉFT, azaz a pszichológiai akupunktúra jelentése érzelmi felszabadulás technika. Eszerint minden bennünk kialakult negatív érzelem a szervezetünk energiarendszerének meghibásodásából, blokkjaiból származik.

Lényege:

Az EFT: érzelmi felszabadulás technika. Eszerint minden bennünk kialakult negatív érzelem a szervezetünk energiarendszerének meghibásodásából, blokkjaiból  származik. Ezeket a blokkokat oldja az EFT a meridián pontok stimulálásával, kopogtatásával és egyéb, pszichológiai módszerek alkalmazásával.

Mire jó?

Fejfájásra, fogfájásra, tanulási nehézségekre, repülőgép-fóbiára, agorafóbiákra, segít a dohányzásról való leszoktatásban stb. Mariann megtanítja  a módszert, amit bárhol alkalmazhatunk. Van, akinél egy-egy konkrét probléma egyetlen alkalom után oldódik, van,  akinél hosszabb idő kell hozzá.

Minden problémára alkalmazható, mint például…..

…..Fájdalomcsillapítás …..Félelmek & Fóbiák

…..Düh/Méreg …..Allergiák

…..Káros Szenvedélyek …..Légzési Problémák

…..Fogyás …..Vérnyomás Problémák

…..Szorongás Oldása …..Kapcsolati Problémák

…..Trauma Oldása …..Női Problémák

…..Depresszió …..Gyerek Problémák

…..Iskolai-, Sport- és Szexuális Teljesítményt Érintő Problémák

…..Súlyos Betegségek ( a Migréntől a Rákig bezárólag)

 

MOMoxa-terápia

(vagy moxibustio) , az akupunktúrás pontok fölött gyógynövénygolyót, vagy rudat éget a gyógyító Az akupunktúra elméletét használja fel a gyógyításra, de önálló kezelési ág.

A moxa-terápia lényege, hogy az akupunktúrás pontok fölött gyógynövénygolyót, vagy rudat éget a gyógyító. Az égő moxa nem érintkezik a bőrrel, csupán a hő hatol be az adott ponton a testbe.

Mi a moxa?

Jól, és sokáig parázsló gyógynövény szárítmány, melynek alapja a feketeürömfű (Artemisia vulgaris). A moxa szó maga „égő fű”-vet jelent. A ürömfű égetése során keletkező nagy meleg ( keserű, savas és meleg, vagyis tiszta Yang ) energia, mely a test belső folyamataiban akadályelhárító szerepet tölt be. A moxálás lényegében egy energetikai kiegyensúlyozó folyamat. Biztosítja a lehetőséget a belső energia növelésére, ezáltal betegségmegelőzésre, illetve krónikus, elhúzódó, mélyen beivódó betegségekre jelent gyógyírt.

A hő elősegíti a vér és a Qi keringését, erősíti az immunrendszert, energiablokádokat old, kiválóan alkalmas a fájdalom csillapítására, a betegség elűzésére az általános jó közérzet beállítására.

Alapvetően a moxa kezelés feltöltő hatású, tehát minden Qi elégtelenség, és a meridiánokban az energia elakadása okozta kórképekben használható. Különösen alkalmas, a hideg, a nedvesség és a szél okozta megbetegedések gyógyítására. A teljesség igénye nélkül az alábbi esetekben alkalmazandó:

–  Elsősorban a Yin túlsúlya esetén jelent megoldást, hiszen a moxálás hővel járó gyógymód, azaz Yang energia. Yin túlsúly, illetve Yang energia hiány van jelen akkor, ha fáradékony, aluszékony, gyenge, sápadt, lelassult, fázós, alul motivált, kedvetlen, nehézkes az ember.